Floating Sushi Bar in Torun

Traditional music, scent of eastern spices and floating boats. For a second I stand still when we enter the Dom of Sushi. It feels like you enter Japan. I give myself some time to taste the oriental atmosphere. But then I see a big bar. In the middle of it the cooks are cutting and rolling the ingredients. People are sitting around and enjoying their meal with the chopsticks. We take a place at the round table. Before my nose there is a colourful boat floating. What kind of dish should I order? 

DCIM100GOPROGOPR2603.
DCIM100GOPROGOPR2603.

A waitress comes to me and my girlfriend. She wears traditional Japanese clothes and smiles friendly to us. We order a lunch sushi menu for 29 zloty  (it’s like 7 euro) and also get some green tea for the thirst. Looking at the traditional lamps we enjoy the hot tea. Kampai!

DCIM100GOPROGOPR2613.
DCIM100GOPROGOPR2613.

The Sushi arrives well served, the classic way. It’s difficult to get hold of the sushi with the chopsticks. Eventually we get the hang of it! We eat Hosomaki, Futomaki and Uramaki. It’s wrapped in nori seaweed and there are planty ingredients. Probably it’s the first time I taste Shark meat. The Uramaki with the riced outside is also with some fisheggs. It cracks when you bite on it. Very weird but tasty experience!

DCIM100GOPROGOPR2623.
DCIM100GOPROGOPR2623.

When you are in Torun I recommend to visit the Dom of Sushi. If you want to experience the floating boats you need to visit the place around 18:00. But be careful which plate you choose. The cheapest plate (yellow) is 11 zloty and the most expensive plate (silver) made by the sushi master is 49 zloty. When you come early you can eat the lunch we did. Yummy!

Pssst… You can even order the exclusive naked body sushi.

Here is the location: Old city, ul.Franciszkańska 8
87-100 Torun

dom-sushi-torun-lokalizacja

Dutch summary: Drijvende sushi bar in Torun

Traditionele muziek, geur van oosterse kruiden en drijvende bootjes. Even sta ik met mijn vriendin stil wanneer we de Dom Sushi binnenkomen. Het lijkt net Japan. Ik neem even de tijd om de sfeer te proeven. Maar al gauw doemt de grote bar voor ons op. In het midden staan koks die druk bezig zijn met snijden en rollen. Eromheen zitten mensen met eetstokjes te smullen van hun gerechten. Wij nemen plaats aan de ronde tafel. Voor mijn neus drijft op water een gekleurde boot. Wat voor maaltijd zou ik nemen?

Een serveerster komt met een snelle pas naar ons toe. Ze draagt een Japanse tuniek en kijkt vriendelijk. Het blijkt dat je voor 29 zloty – ongeveer 7 euro een sushi lunch menu kan nemen. De prijs is niet verkeerd, dus we gaan ervoor. We bestellen ook groene thee voor de dorst. Ontspannen kijken we naar de traditionele lampen en genieten van de warme thee. Kampai!

Dan wordt sushi traditioneel geserveerd. Het is moeilijk om met de stokjes grip te krijgen, want het rijst valt uit elkaar. Na meerdere pogingen lukt het uiteindelijk! We proeven Hosomaki, Futomaki en Uramaki. Het is gewikkeld in zeewier en bestaat uit allerlei ingredienten. Ik denk dat het de eerste keer is dat ik haaienvlees eet. Uramaki met eromheen rijst is ook voorzien van viseitjes. Je voelt het knakken als je erop bijt. Een rare maar wel een smaakvolle ervaring!

Als je in Torun bent dan is Dom of Sushi zeker een bezoek waard. Als je de drijvende bootjes wilt ervaren dan kan je het beste het restaurant rond 18:00 bezoeken. Kijk uit met wat je kiest! De goedkoopste bord (geel) is 11 zloty en de meest kostbare (zilver) gemaakt door de ”sushi master” is 49 zloty. Als je vroeg arriveert dan kan je de lunch proeven die wij ook genoten. Yummy!

Psst… Je kan ook een exclusieve ”naked body sushi” bestellen!

Hier is de locatie: oude stad, ul.Franciszkańska 8
87-100 Torun


8 thoughts on “Floating Sushi Bar in Torun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s